Geachte bezoeker,

Ik zal mij eerst even voorstellen; mijn naam is  Freddy van der Velde, wonende sinds 1968 in Roden en ben in 1953 te Norg geboren.

Deze beide plaatsen liggen dankzij de herinrichting nu in de gemeente Noordenveld
en dat is in de kop van Drenthe.

In onze gemeente hebben we een verscheidenheid aan natuurgebieden, o.a. het Mensinghebos, Oosterduinen en Langeloërduinen bij Norg, Fochteloörveen bij Veenhuizen, het Steenbergerveld e.a. Ook de dorpen in onze gemeente hebben interessante plekken, bijv. het Mensinghe, Kindermuseum, de Molens in zowel Roderwolde, Peize en Norg, het Gevangenismuseum in Veenhuizen, Galerie's, oude dorpskernen e.d.

Het is de bedoeling van deze site dat ik dit u wilt laten zien, maar ook bijv. het prachtige vogelpark Walsrode in Duitsland, de Emmer Zoo, Dolfinarium Harderwijk en andere parken.

Veel tekst zult u niet aantreffen op deze site bij de onderwerpen, de foto's zeggen op zich al genoeg.

Daar ik graag veel dingen op de plaat mag vastleggen en nu het digitale tijdperk wat betreft de fotografie ook voor de gewone mens betaalbaar wordt heb ik besloten om mijn analoge in te ruilen voor een digitale camera. 

Verder heb ik als hobby het houden en kweken van kooi- en volièrevogels en ben sinds 1989 lid van de plaatselijke vogelvereniging "de Vogelvriend" . Een vereniging met zo'n 155 leden.

En dan kunt u het wel raden: de vogels hebben een beetje mijn voorkeur!

 

Ik wens u veel plezier op mijn site

voor vragen e.d. , mail naar: fr.velde@home.nl